WEEKENDTUR TIL BERGSDALEN-FITJADALEN

18. september kl. 00:00
20. september kl. 19:00
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Weekend-Tur, Overnatting, Fjelltur
Dette arrangementet har allerede startet!

Fjellområdet mellom Voss og Hardanger/Samnanger har mange flotte hytter og nettverk av turløyper. Løypene kan nåast fra ulike startpunkt fra nord eller sør. Med toppar over 1200 m, og frodige dalar, er dette et spennande turterreng med nokre av dei nyaste hyttene til Bergen og Hordaland Turlag. Me kan nemna Gullhorgabu og ikkje minst den nyopna Breidablikk, øvst i Fitjadalen Et 40 år langt livsverk som ekteparet Bjarne og Anne Berit Huse donerte til turlaget.

Detaljer og informasjon:

Oppmøte:   Fredag 18. september på parkeringsplassen ved Svortland skule kl. 10:30 (eller møt seinast kl. 11.30 på øverste parkeringsplassen i Sandvikvåg), alternativt frammøte ved Hamlagrøosen seinast kl. 14.45.

Turomtale

Dag 1.
Frå Svortland skule med ferge frå Sandvikvåg – Haljem, buss frå Haljem  via Dale  til Hamlagrøosen
. (bussen returnerer)
Vi startar turen med ferdig oppakka sekk på T – merka sti til DNT hytta Vending. Info.  Totalt gå tid : om lag 8 km/3 timar, pluss pausar.

Her blir innkvartering i 2 eller fleirmannsrom ved frammøte fredag kveld. Etter tildeling av arbeidsoppgåver og rom blir det felles kvelds i hovudhuset.
Det blir ein liten fellespresentasjon etter kveldsmat og ein kort gjennomgang av planlagt tur laurdag 19. september

Vending - Breidablik (med avstikkar/topptur til Skrott): Info

Etter ein god felles frukost, smørjing av niste og utvask laurdag morgon, startar vi
turen mot Breidablik.
Turen er omlag 4,6 km/2,5 timer gangtid, pluss pausar. Vi sjekkar inn på Breidablik og et lunsj her før vi fortset på topptur til Skrott (om lag 2 -3 timar t/r).
Ankomst DNT hytta Breidablik ettermiddag/tidleg kveld for innkvartering i 2 eller fleirmannsrom. Går turen greitt har vi forholdsvis god tid og er været bra har vi gjerne tid til bading ?
Hytteanlegget Breidablik ligg høgt over Fitjadalen i Kvam og er eit av landets mest eigenarta hytteanlegg med ein fantastisk plassering og eit stort rundskue.

Breidablik er livsverket til kvemmingen Bjarne og Anne Marit Huse. Han har brukt all si fritid gjennom fleire tiår til å skape denne flott plassen. Stein er lagt på stein etter møysommeleg å ha blitt samla og bært på plass. Ny hytte opna i juni 2019.

Etter tildeling av arbeidsoppgåver og rom blir det felles middag/kvelds i hovudhuset.
Etter kveldsmat blir det ein kort gjennomgang av planlagt tur søndag 20. September

Breidablik – via Håsete – Fitjadalen - Øystese:
Etter ein god felles frukost, smørjing av niste og utvask søndag morgon, startar vi
turen ned mot Fitjadalen/Øystese. Turen er omlag 6 km/4 timer gangtid, pluss pausar.  Frå Breidablik fylgjer vi T-merket sti sør for Geitafjellet, vestsida av Steinladetjørn over Vindskjersleitet og bratt nedover mot Håsete, vidare nedover Nolten og nedover til vi kryssar Kjølo og ned til vegen/parkeringsplassen i Fitjadalen der bussen kjem og hentar oss.

Ved parkeringsplassen tar vi oss tid til å få på oss tørre klær og sko før vi startar på heimvegen mot Bømlo.

Transport:

1. Eigentransport til parkeringsplass i Sandvikvåg
  2. Ferje Sandvikvåg - Haljem
  3. Felles transport med minibuss frå Halhjem – Hamlagrøosen t/r.
  4. Fellestransport med minibuss Fitjadalen/Øystese – Haljem
  5. Ferje Haljem – Sandvikvåg