Weekendtur til Hjelmelandsheiane/Lyseheiane (Ryfylke)

25. juni kl. 08:00
27. juni kl. 19:00
Voksne, Seniorer
Fellestur, Fottur, Overnatting, Weekendtur
Bømlo Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fellestur
Etne- og Saudafjellene, Folgefonna, Ryfylkeheiane, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

Tre dagers tur som starter i Nes i Årdal. Behagelege dags-etapper på 7-9 km, via vakre Viglesdalen første dag og videre til Stakken, dag 2 . Turen til Viglesdalen går på en fasinerende driftevei som ble bygget av svenske slusker i årene 1907 -1912. Turen opp byr på naturopplevelser rundt hver sving. Drifteveien går på sørsiden av Storånå og passerer Sendingfossen, Hiafossen og Granefossen. Ved stor vannføring, som forekommer i flom og ved overløp, er turen forbi fossene en mektig opplevelse. Veien går på steinbru over utløpsosen av Viglesdalsvatnet.

Dag 2 over Viglesdalsbøen og opp Benkjene. Ruten fortsetter forbi Steggjadalen, mot Uføresdalen og opp Slengjen til Klinkehorten (1010 m.o.h.). Her er kampesteiner i alle størrelser strødd utover.  Her oppe er det en makeløs utsikt over fjellheimen og på fine dager kan en se Folgefonna. Fra Klinkehorten bærer det bratt ned til Stakken og fram til hytta. Steinblokken i skaret vest for den gamle gjeterhytta ligner på en høystakk, derav navnet.

Hytta i Viglesdalen er ubetjent mens Stakken er sjøvbetjent.  Båttur ut Lysefjorden på returen.

Pris medlem/ikkje medlem: 2.200,- / 2.550,-

Weekendtur til Hjelmelandsheiane/Lyseheiane (Ryfylke)

Turledere:

• Tove Stautland Stokka