WEEKEND-Tur til Dronningstien (Fullteikna)

10. august kl. 17:00
12. august kl. 19:00
Fellestur, Fottur, Weekend-Tur, Fjelltur
Hardangervidda (se kart)

Den populære dronningstien er ein fin dagstur i Hardanger. Sjølve turen tek7-8 timar. Den ligg likevel så langt vekke, at me vel å leggja det opp som ein 2 dagarstur, med 2 overnattinger på Lofthus.

Den lokale Lion’s-klubben har markert ruten etter instruksjoner fra H.M. Dronning Sonja. Ordet panorama beskriver utsikten i all sin prakt, med utsikt mot Sørfjorden, Odda, Folgefonna, Hardangerbroen og Eidfjord. Man kan også se over til Kvanndal og Utne, og fjorden inn mot Kinsarvik.Den ene delen av stien er 616 trappetrinn laget av lokale munker som begynte i 1210 og var ferdig i 1537, nå kjent som Munketreppene.

Begynnelsen av stien kan oppleves våt da den krysser to myrområder - ha med gode tursko. Gåstaver er å anbefale for nedstigningen til Lofthus.

Detaljar og pris blir lagt ut seinare.

WEEKEND-Tur til Dronningstien (Fullteikna)