Får ildsjelpris

Nils Magne Helle skuer utover Gåslandsmarka, et turområde som Bømlo Turlag har bygget ny sti på. Foto: André Marton Pedersen

Styreleder Nils Magne Helle i Bømlo Turlag har fått Ildsjelprisen fra Bømlo kommune.

Ildsjelprisen til Bømlo kommune blir delt ut til en person som i sitt nærmiljø har utmerket seg ved å gjøre en innsats til gode for et lag, ein organisasjon eller for andre mennesker rundt seg. I år fikk ble Ildfjelprisen tildelt Nils Magne Helle, styreleder i Bømlo Turlag.

Representerer de frivillige i Bømlo Turlag

Nils Magne Helle har vært styreformann og en sentral person i Bømlo Turlag siden oppstarten i 2011. I pressemeldingen fra Bømlo kommune utsdyper de: Gjennom sitt mangeårige engasjement har Helle vært primus motor for ulike prosjekt både i turlaget sin egen regi, men og i samarbeid med andre lag og organisasjoner i hele kommunen. Gjennom turgrupper som Friluftsliv for alle, Barnas Turlag, Friskusgruppen og så vidare, stimulerer Helle og turlaget til et aktivt, sikkert og miljøvennleg friluftsliv for alle. Dette gir mange gode opplevelser ute i naturen og er bra for folkehelsen.

– Det er flott at arbeidet vårt blir lagt merke til. Jeg ser på meg selv som en representant for alle de frivillige i Bømlo Turlag som gjør en så god innsats, sier Nils Magne Helle og fortsetter: – Jeg er spesielt stolt over at vi har klart å skape så mange gode møteplasser på Bømlo. Vi klarer å få mange bømlinger med oss på turer og aktiviteter, og det er veldig bra. Nå holder vi på med Sherpa-trapper til Siggjo og der blir det åpning av første byggetrinn trolig den 11. desember. Det blir veldig bra!

Teller ikke timer

Nils Magne Helle bruker mye av fritiden sin på frivillig arbeid for Bømlo Turlag.

– Jeg har ikke våget å regne på hvor mange frivilligtimer jeg bruker på et år, men det er mange timer. Som frivillig er det kjekt å være i lag med andre og skape noe for fellesskapet, sier han.

Bømlo Turlag har mange aktiviteter og flere frivillige er velkommen.

Ja, vi trenger frivillige på alle nivå. Enten dere har tid til én time, eller flere dager i løpet av et år, så trenger vi folk både til administrasjon, være turleder, eller bli med på dugnad. Alle er velkommen! sier Nils Magne.

– Hvordan blir de neste 10 årene for Bømlo Turlag?

– Jeg håper vi vil være like aktive som vi er nå. Vi har jobbet lenge for å få på plass en kysthytte og nå ser det ut som vi kanskje kan få det til, så det er vårt store mål. Det hadde vært fantastisk!

Ildsjelprisen blir delt ut på nyttårskonserten til Bømlo janitsjar.

Se video fra gapahuken Barmen i Totlandsskogen