Toppturer i Jotunheimen

26. august kl. 08:00
30. august kl. 18:00
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Overnatting, Fjelltur

Tur til kjente og mindre kjente turmål og toppar i Jotungeimen. Jotunheimen har mange av dei høgaste, villaste og flottaste fjella i Norge. Bømlo Turlag legg opp til ein 5 dagers tur, der me får med oss ein liten smakebit av desse. Turen vil vera krevande. All bagasje må berast på ryggen alle dager. Overnatting på betjente og sjølvbetjente turisthytter.

Turen starter og slutter ved Fondsbu ved den vestre enden av Bygdin. Turen tar oss gjennom et område kjent som Gjende-alpene og helt inn i hjertet av Jotunheimen med Surtningssue som turens geografiske høydepunkt. Vi går med lett hytte til hytte sekk og overnatter på ulike betjente og selvbetjente DNT hytter. Turen er planlagt for å komme seg opp av dalene, opp og kjenne på toppene. Turen unngår de mest trafikkerte tråkk. Turen er krevende og går til dels utenfor oppgåtte stier med noe steinur, men ikke verre enn vi kjenner fra eksempelvis Geitadalstind i Kvinherad. Man bør med andre ord ha godt inngåtte fjellsko og en vis trening i sekken for å delta.  Turkart finnes digitalt, eller på Uglands turkartserie Jotunheimen øst og vest.

Avreise Onsdag 26. frå Bømlo med 3 heile dager til turgåing.

Pris for medlemmer/ikke medlemmer: 5.600,-/6.150,- inkludert transport og alle måltider + niste

• Jakob Hildebrandt-Paulin