Sommerturlederkurs DNT ung (16-26 år)

Nordhordlandturlag ønsker å utdanne lokale sommerturledere

Trives du godt sammen med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Da er dette kurset noe for deg.

Søknadsfrist er 31.mai 2018

DNTs turlederutdanning er for alle som er interessert i å vise vei i fjellet og formidle turglede for andre.
Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Nordhordland Turlag, samt andre medlemsforeninger, i sommerfjellet. Kurset består av teori og praksis. Det gjennomføres over 2 ulike helger, samt ett førstehjelpskurs. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

Opptakskrav
. Gjennomført og bestått modul 1 (Ambassadørkurs DNT) og modul 2 (Grunnleggende turlederkurs)
· Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og om ferdsel i høyfjellet
· Vise til erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
· Erfaring som turleder på turer i nærområdet
 ·Erfaring fra turer på egenhånd
· Erfaring fra overnatting ute (telt, bivuakk, under åpen himmel)
· Medlemsskap i DNT
(-gjennomført førstehjelpskurs, som er en del av kurset)

Søknadsfrist:
31. mai 2018
Ved påmelding må du fylle ut spørsmålene rundt din erfaring som turleder og din erfaring med sommerfjellet. Kurslederne vil ta ei vurdering om du er kvalifisert som deltaker på kurset, her er begrenset antall plasser.

Mål: Hovedtema for dette kurset er turledelse i fjellet sommerstid. En turleder skal ha kunnskaper, ferdigheter og evner innen for følgende temaer, som kurset tar for seg.

Kurstema
Turlederrollen, overnatting ute, bekledning og utstyr, orientering (herunder nattorientering og orientering i vanskelig terreng), turplanlegging, fjellkunnskap og veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, planlegging, gjennomføring og ledelse av turer sommerstid, selvinnsikt og evne til refleksjon.

Tidsperspektiv
Førstehjelpskurs;  August 2018

Kurshelg 1: 24-26 August 2018
Kurshelg 2: 21-23 September 2018

Annen viktig info
Som en del av kurset skal samtlige deltagere gå en egen tur mellom kurshelg 1 og kurshelg 2 og beskrive denne som en fellestur. Mer info blir gitt..
Du må beregne å ta deg fri i fra skole/arbeid noe tidligere (kl. 14/15) i forbindelse med kurshelgene (p.g.a. avgangstider/off. transport).
Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT-systemet.
Det forutsettes at alle deltakere prioriterer og setter av tid til å gjennomføre alle kurshelgene.
Kurset vil være både fysisk og psykisk krevende.
Etter gjennomført kurs vil du bli vurdert med bestått eller ikke bestått kurs.

Kursledere: Stig Anton Hordvik og Øystein Ormåsen

Gjeldene Vilkår
Generelle vilkår gjelder ved påmelding og/eller når du takker ja til plassen.

Pris: kr 2800,- for medlemmer  kr. 3600 for ikke-medlemmer
Prisen dekker aktuelle kart, kursmappe, instruksjon, førstehjelpskurs, overnatting på hyttene og mat på hyttene. Transport kommer i tillegg og må betales av den enkelte kursdeltager.

Hele beløpet refunderes etter at du har ledet fire sommerturlederturer for Nordhordland Turlag (deltakere fra lokallag under BHT må forespørre om lokallaget de leder turer for er villige til å refundere deltakeravgiften etter samme prinsipp).

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til Nordhordland Turlag.

Knut Espetvedt  tlf. 99376601

Sommerturlederkurs DNT ung (16-26 år)

Nordhordlandturlag ønsker å utdanne lokale sommerturledere  Trives du godt sammen med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg sikker i bruken av kart og ...

Turledere:

• Ivar August Bull